top of page

ÖRÖK SZERELEM

Írta és rendezte: Moravetz Levente

Bemutató: 2022. 03. 18. | 

Az előadás időtartama: 140 perc 1 szünettel

 

Szereplők:

Baucisz - Fodor Zsóka

Philemon - Várkonyi András

Idegenvezető - Kálmán Henrietta

Kutya - Geri Tamás

Harkály -Gungl Jozefa Gréta

Fiú - Gombás Ádám

Lány - Világi Vanessa

Festő - Bagi Zoltán

 

Díszlet: Bényei Miklós

Jelmez: Molnár Gabriella

Örök a szerelem plakát.jpg

 

Az egykori népszerű televíziós sorozat, a Barátok közt kedvesen zsörtölődő idős házaspárját évtizedeken át játszotta Fodor Zsóka és Várkonyi András. Ők lesznek a főszereplői az Örök a szerelem című zenés vígjátéknak is, melyet kifejezetten nekik írt Moravetz Levente. A kétfelvonásos zenés vígjáték bemutatója 2022. március 18-án este 7 órakor lesz színházunkban.

Úgy szól a régi rege, hogy több ezer évvel ezelőtt, amikor még istenek jártak a Földön, Zeusz és Hermész álruhában bekopogott egy idős házaspárhoz. A két öreg – bár szegények voltak – becsülettel és szeretettel megvendégelték őket. Amikor az istenek felfedték kilétüket, és megkérdezték, mivel jutalmazhatják meg őket a szíves vendéglátásért, az idős házaspár azt kérte, hogy ha majd eljön az ideje, egyszerre érje őket a vég. Így is történt. Amikor elérkezett a végső pillanat, lábuk gyökeret eresztett, testükből fatörzs lett, fejükből lombkorona. Így áll egymás mellett Baucisz és Philemon, immár több ezer éve. Ilyen hosszú idő azonban komoly próbára teszi még az örök szerelmet is. És így ez már vígjáték!

Főszerepben a nagy páros: Fodor Zsóka és Várkonyi András.

Úgy szól a régi rege, hogy több ezer évvel ezelőtt, amikor még istenek jártak a Földön, Zeusz és Hermész álruhában bekopogott egy idős házaspárhoz. A két öreg – bár szegények voltak – becsülettel és szeretettel megvendégelték őket.

 

Amikor az istenek felfedték kilétüket, és megkérdezték, mivel jutalmazhatják meg őket a szíves vendéglátásért, az öreg házaspár azt kérte, hogy ha majd eljön az ideje, egyszerre érje őket a vég. Így is történt. Amikor elérkezett a végső pillanat, lábuk gyökeret eresztett, testükből fatörzs lett, fejükből lombkorona. Így áll egymás mellett Baucisz és Philemon, immár több ezer éve. Ilyen hosszú idő azonban komoly próbára teszi még az örök szerelmet is. És így ez már vígjáték.

bottom of page