top of page

Az év színésznője lehet Bacskó Tünde!A világszerte megjelenő sikeres női magazin, az ELLE Hungary – folytatván a hagyományt – idén már Magyarországon is másodszorra hirdeti meg nemzetközi díjának hazai verzióját, az ELLE AWARDS-ot. Hat kategóriában osztják ki az elismerést, a nyertest pedig öt jelölt közül választhatják ki az olvasók. A hetedik kategória díját, az ELLE-díjat idén is a magazin szerkesztősége ítéli oda annak a nőnek, aki szakmai tevékenységével, életével példát mutat és inspirál. A kategóriák jelöltjeit a tavalyi nyertesekből álló jelölőbizottság állította össze, melynek tagja volt Feller Adrienne, Illés Fanni, Kovács Patrícia, Szabados Ági, Szabó T. Anna, Vecsei Kinga Réta, Tasnádi Katalin Lili, Mádai Vivien és Fábián Évi.


Nagy örömünkre és büszkeségünkre „Az év színésznője” kategóriában a Pécsi Harmadik Színház előadásainak meghatározó színművészét, Bacskó Tündét is a díjra felterjesztettek között találjuk. Őt, aki Örkény István, Spiró György, Háy János, Kiss Judit Ágnes, Székely Csaba, Schwajda György és Martin McDonagh drámáiból született előadásainkban katartikus erejű alakításokkal ajándékozta meg nézőinket, jelenleg pedig Tasnádi István: Kartonpapa című fekete komédiájában játszik nálunk.


Emellett a 2019-ben létrejött Tandem Színház társalapítója Fábián Gáborral. E pécsi független színház azzal a céllal jött létre, hogy a színházi alkotók és a civil társadalom szoros együttműködésén keresztül segítse a szemléletformálást, és felhívja a figyelmet olyan égető társadalmi problémákra – mondhatjuk: tabutémákra –, mint a mélyszegénység, a hajléktalanság vagy épp a függőségek kérdése. Ez utóbbit állítja a középpontba a Visszhang című előadás is, melyet a Pécsi Harmadik Színházzal közösen hoztak létre.


„Az év színésznője” elismerést olyan személy kaphatja meg, aki szakmai tevékenységében kiemelkedőt alkot, s emellett egyénisége vagy társadalmi szerepvállalása miatt példakép is.


Arra kérjük Tisztelt Nézőinket, hogy szavazatukkal támogassák Bacskó Tündét, hisz kétséget kizáróan méltó e díjra, s milyen nagyszerű lenne, ha ezúttal nem jelentene hátrányt az, hogy egy ízig-vérig tehetséges, sokoldalú alkotóművész a fővárostól távol él és tevékenykedik. Az érték pedig, amit Pécshez kötődően már eddig is létrehozott, sokak számára ismertté tenné őt.


Az Elle magazin honlapján (http://www.elle.hu/awards) április 2. és május 12. között szavazhatunk rá. Az pedig, hogy kik nyerik idén az ELLE AWARDS díjait, május 30-án derül ki, egy nagyszabású gálaest keretében.


5 views

Comments


bottom of page