top of page

Májusi szemezgető

Évad végi kínálatunkban saját előadásaink mellett anyák napi koncertet, táncszínházi produkciót és gyermekszínjátszó csoportok bemutatóit is megtalálhatják kedves Nézőink.


Nagy sikerű nőnapi koncertje után most az édesanyákat (nagymamákat, dédiket) köszönti legkedvesebb dalaival Gergely Róbert a Mr. Emanuelle című műsorban. A korát meghazudtolóan fiatalos és sármos színész-énekes ezúttal is andalító dallamok szárnyán repíti majd közönségét.


Fellépését megelőzően irodalmi teadélutánra várjuk a költészet kedvelőit. Hajnal Éva írónővel Az a nap című, legújabb  verseskötetéről Moravetz Levente író-rendező beszélget.


A Magyar Drámapedagógiai Társaság és színházunk közös szervezésében zajlik májusban a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó és Fesztivál dél-dunántúli regionális fordulója, melynek keretében – a Nemzeti Tehetség Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – itt adnak egymásnak randevút Somogy, Tolna, Baranya és Zala vármegye legígéretesebb általános iskolás színjátszó csoportjai, s mutatják be előadásaikat a szakmai zsűri és minden érdeklődő előtt.


A Fonti 5 Táncműhely 2019 őszén mutatkozott be nálunk először, amikor Michael Ende: Momo című regényéből született egyfelvonásos táncjátékukat adták elő. Produkciójuk lenyűgözően professzionális volt, ezért is várjuk most nagy izgalommal legújabb előadásukat, mely ismét egy világhírű regény táncszínházi adaptációja: ezúttal Antoine de Saint-Exupéry regénye, A kis herceg szívhez szóló története elevenedik meg általuk, Herczeg-Takács Judit koreográfiájával.


Dévényi Ildikó és Lukács Melinda vendégjátéka Pivarnyik Anikó: Karády című színművéből készült, és a hányatott sorsút díva életébe enged bepillantást, akinek karrierjét a történelem is alakította.


Továbbra is játsszuk Tasnádi István: Kartonpapa című fekete komédiáját, melyet Herczeg Adrienn rendezésében tavaly decemberben mutattunk be Bacskó Tünde, László Csaba, a Jászai-díjas Darabont Mikold, Kecskés Alexisz és Szatmári Alíz főszereplésével. A József Attila-díjas író abszurd drámájában egy közös vacsora során feszül egymásnak két, ellentétes szellemiségű család, s felszínre törnek rég elfojtott indulatok, be nem ismert érzések, elhallgatott titkok…


Az érdeklődők májusban is láthatják Varsányi Anna: Fergeteges komédia, avagy Anyák és lányok című vígjátékát a Jászai-díjas Vincze János rendezésében, Fodor Zsóka, Dévényi Ildikó, Farkas B. Szabina és Fischer Norbert főszereplésével.

Válogasson, szemezgessen, jöjjön!


május 4., szombat 17.00

Könyvbemutató: Hajnal Éva írónővel Az a nap című  verseskötetéről Moravetz Levente író-rendező beszélget


május 4., szombat 19.00

Mr. Emanuelle Gergely Róbert anyák napi koncertje

május 8., szerda 10.00

május 11., szombat egész nap

Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó és Fesztivál dél-dunántúli regionális fordulója


május 17., péntek

A kis herceg a Fonti 5 Táncműhely vendégjátéka

május 28., kedd 19.00

Pivarnyik Anikó: Karády   Lukács Melinda és Dévényi Ildikó vendégjátéka

május 29., szerda 19.30

május 31., péntek 19.00


3 views

Commenti


bottom of page